Balcony

Parveketta on näkynyt aika paljon kuvissa, koska sielä on koko päivän ajan paras valo ja kuvien ottamista varten ei tarvitse ensin kaivaa lumikolaa tavaramäärän raivaamista varten. Ajattelin silti esitellä parvekkeen vielä erikseen.


Viime kesänä ei oikein parveketta päästy käyttämään kun ulkosivuremontin tiedottaminen oli naurettavan puutteellista, joten jouduttiin pitämään parveke vapaana kokoajan. Hitaasti talven aikana ollaankin siis keksitty sinne kalusteita ja muuta viihtyvyyttä lisäävää. Sisäpihan remonttikin alkaa olla viimesilauksia vaille valmis eli hirveää poraamistakaan ei tarvitse kuunnella.

Mulla on joku maailman isoin inho oranssia ja keltaista kohtaan ja suurinta osaa vihreistä sävyistä, mutta Taa pitää vihreästä, enkä oikein tiennyt mitä haluan parvekkeelta niin päätin kerrankin poiketa normista sekä omista mieltymyksistäni ja sietää vihreää. Marun jakoi joskus blogissaan kuvia heidän vihreämatotetusta parvekkeestaan ja siitä tuli niin mukavat pihafiilikset, että lähdin matkimaan. 


Penkki tuli meille vähän niin kuin vahingossa. Alun perin haaveiltiin Granitin bambupenkistä, mutta hinta oli vähän suolainen, kuljettaminen ongelma ja painorajoitus mietitytti, koska Taalla on aika kookkaita miehiä kavereina, joten lykättiin ja lykättiin hankintaa. Uutena-vuotena sitten Taan kaverilla istuskeltiin niiden penkillä ja meiltä kysyttiin, että onko tarvetta, kun siitä kuulemma haluttiin eroon. Oltiin ensin että ei kiitti, mutta jossain välissä heräsikin idea, että sehän voisi toimia parvekkeella ja sinne se sitten lopulta päätyi.


Kuten aiemmin sanoin, niin tämä on kämpän valoisin paikka, mikä myös valitettavasti tarkoittaa päivällä myös kuuminta. Kaikkein helpointahan asia olisi ratkaista asentamalla verhokisko, mutta en rupea kyselemään lupia ja asentamaan mitään, joten tein nopean DIY-ratkaisun, joka ei jätä mitään pysyviä merkkejä. En ole vielä kokeillut kuinka painavia verhoja ideani kestää, joten tällä hetkellä meillä on käytössä vähän hyödyttömät verhot, jotka nyt auttavat sen verta, että näkee edes jotain auringolta. Haaveissa olisi kyllä yhdet verhot beigenä tai mustana, mutta pitää vielä tiedustella Taan mielipidettä.


Laitoin myös reunimmaisiin ikkuniin kalvot (jotka on kiinnitetty saippualiuoksella), koska naapurin täti on hieman liian häpeilemätön kyylä.  Pitäisi kai laittaa muutamaan ikkunaan vielä niin lakkaa sekin täti tuijottamasta. <_<


Parasta parvekkeessa on kuitenkin mahtavat auringonlaskunäkymät ja se, kuinka paljon Roottori nauttii.


In English:

Our balcony has been the favourite place for outfit photos because it has the best light and it has no piles of clothes all over the place, so you might have seen most of it already. But no matter. I'll show it to you anyways. 
I really hate the colours orange, yellow and most shades of green, so it's kinda funny how green our balcony turned out to be, but I like the way it feels like a little yard with the green carpet.
What I love the most about our balcony is the awesome sunsets and to see how much Predator loves to spend time there.  The worst parts are nosy neighbours and how hot the balcony gets at midday. It's like a sauna.  I tried to solve those problems by adding a weird curtain rod contraption and some window film to the sides but I don't think they help much.

Comments

  1. Ihanan tunnelmallinen! 💕 Noi sarvet ikkunassa ah! Itsellä ei ole vieläkään omaa parveketta. Ehkä sekin unelma toteutuu. ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivotaan! Tästä on kyllä ollut paljon iloa, vaikka kuuma onkin. Eipähän tule haaveiltua saunasta kesäisin.

      Delete
  2. Ihanan näköistä ja Roottorikin selvästi tykkää <3 Meillä on parvekekalusteet vasta tuloillaan lähipäivinä. Kasveja partsilta löytyy jo ja eilen askartelin jämäkankaista ja -nauhasta ällösöpön viirinauhan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mun pitäis ehkä päälystää toi penkin pehmuste uusiks, ellen sitten hanki beigejä verhoja, kun nyt kaikki muu vaalea tuola on puhdasta valkosta. :'D Ahdistusta turhista yksityiskohdista.

      Delete
  3. Voi Roottori <3 kiva kesäpartsi kyllä. Oma on aika pieni, mutta ähräsin sinne silti hoitokissoille semmoisen pienen mökkerön, mihin voi vetäytyä makoilemaan ja minkä katolta voi katsella maailmaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on just parasta että saa kissan turvallisesti pihalle tuijottelemaan maailmaa. :)

      Delete

Post a Comment